Over Tree ID

Over Tree ID

Tree ID is van oorsprong opgericht door enthousiaste boomverzorgers. Het is onze taak om de grootste en oudst levende organismen op aarde te verzorgen en waar nodig te kappen. Wij maken van resthout wat vrijkomt uit dat werk iets moois en geven het zo een nieuwe bestemming. We kennen vele verschillende houtsoorten, die elk unieke kenmerken en een eigen identiteit hebben. En die identiteit geven we nieuw leven.

Over Tree ID

We vervaardigen houten gebruiksvoorwerpen van klein – zoals serveerplanken en schalen – tot en met meubels. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Bekijk daarom onze productpagina voor de mogelijkheden. 

Ontstaanswijze: Wonderen van de Wereld

Bomen zijn één van de grootste en oudst levende organismen op aarde en kunnen enkele honderden tot meer dan duizend jaar oud worden. We kennen ruim 80.000 verschillende soorten met elk hun eigen kleuren en vorm. Elke boomsoort is uniek.

Iedere boom is uniek, en van groot belang

Naast hun imposante verschijningsvormen zijn bomen echt onmisbaar voor het leven op aarde. Bomen halen met hun bladeren CO2 uit de lucht en zetten dit om in zuurstof, waardoor mensen en dieren kunnen ademen. Ook zorgen bomen voor beschutting, houden zij de lucht vochtig en zorgen ze voor verkoeling in de stad. Denk daarnaast ook aan een onmisbare basis voor ecologie en het verbeterde welzijn van de mensen.

Als boomverzorgers hebben wij de taak om de volledige zorg voor deze bijzondere wezens te dragen. Een dankbare taak waar de hele samenleving bewust of onbewust haar voordeel mee doet.

Recycling van het hout

Helaas ontkomen we er in sommige gevallen niet aan om een boom weg te halen. Op dit moment zijn er gelukkig goede kanalen om al het restmateriaal te recyclen, waardoor de boom na het weghalen toch nog nuttig kan zijn. Denk hierbij aan houthandel, papierindustrie en winning van biogas.

Iets moois moet bewaard worden

Regelmatig komen we bijzonder hout tegen, dat we niet verkopen maar bewaren voor een nieuwe toepassing. 
Door het bestuderen en accentueren van structuren, nerven en kleur kunnen we veel vertellen over de boomsoort en zijn levensloop. Prachtig om te zien en daarnaast razend interessant. Wij vinden dat zo’n levensverhaal, van soms wel meer dan honderd jaar oud, bewaard moet blijven en bij elkaar gehouden moet worden. De identiteit van zo’n boom is iets bijzonders en daar moeten we zuinig op zijn.

Zo zijn we begonnen om op ambachtelijke wijze houten voorwerpen te maken, waarbij het karakter, de identiteit van de boom behouden bleef. Zo ontstond de naam Tree ID – Woodproducts.
 
Ondertussen maken we diverse houten producten waarvan de grondstoffen als restmateriaal vrij komen uit onze dagelijkse werkzaamheden. We verwijzen je graag door naar onze producten en projecten om te laten zien wat we kunnen.